Poziv za učešće na drugom Mirovnom kampu i karavanu u okviru #StaRBiH projekta

Centar za izgradnju mira CIM organizuje drugi Mirovni kamp i karavan u okviru #StaRBiH projekta za mlade (18-30 godina) iz sljedećih opština/gradova: Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar u periodu od 1. – 14. decembra.

Učesnici će učestvovati u transformativnom sedmodnevnom mirovnom kampu, gdje će ih facilitatori voditi kroz duboku raspravu i teme o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Nakon toga slijedi petodnevni “Mirovni karavan” tokom kojeg će učesnici putovati kroz niz općina i gradova Bosne i Hercegovine, uključujući i neke od lokacija StaR projekta.

Za vrijeme karavana, mladi će učestvovati u panel diskusijama i posjećivati kulturne i vjerske znamenitosti.

Po završetku Mirovnog kampa i karavana slijedi program malih grantova za učesnike koji će povratkom u svoje lokalne zajednice vršiti implementaciju inicijative koju su osmislili tokom učešća.

Ukoliko imate 18-30 godina, dolazite iz pomenutih 10 opština/gradova i otvoreni ste za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava s ciljem izgradnje mira prijavite se i doživite jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo!
Prijavu za Mirovni kamp i karavan možete pronaći na sljedećem linku:

https://forms.gle/yWs1z45UTCnhhjkD6

Rok za prijave je 20. novembar.

Mjesto održavanja Mirovnog kampa: Hotel Board, Jahorina.
Napomena: Obavezno je učešće tokom svih aktivnosti Mirovnog kampa i karavana.

#STaRBiH (Društvena transformacija i pomirenje) projekat je podržan od strane USAID-a BiH a implementira ga Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa PRONI Center for youth developmentInicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiHMali koraci – Small Steps i CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »