Počinje XX1. JAZZ FEST SARAJEVO

Večeras u 20.00 na pozornici Doma policije prvi put nakon 12 godina bit će održan koncert u organizaciji Jazz Festa, a kojim će zvanično biti otvoreno 21. izdanje najstarijeg međunarodnog muzičkog festivala u Bosni i Hercegovini – Jazz Festa Sarajevo.

Ulaznice za koncert John Zorn's Improv Night rasprodane su prije nekoliko dana, a bit će to sjajan uvod u seriju koncerata pod nazivom Musick and Magick kojom Jazz Fest drugu godinu zaredom predstavlja posebne programe jednog od najznačajnijih američkih kompozitora Johna Zorna.

Zorn će u naredna tri dana nastupiti na dva od ukupno 11 koncerata na kojima će biti izvođena djela iz njegovog obimnog opusa, a u Sarajevu će nastupiti zajedno sa 25 njujorških muzičara.

Večer u Domu policije, ovogodišnjem festivalskom centru Jazz Festa, započet će ekskluzivnim razgovorom sa Johnom Zornom, a nakon koncerta čiji će prihod biti doniran fondaciji The Stone, bit će održana projekcija filma John Zorn 2010-2017 francuskog reditelja i glumca Mathieu Amalrica koji je također gost festivala.

Ulaznice za preostalih 19 koncerata programski iznimno uzbudljivog XX1. Jazz Festa mogu se kupiti na www.jazzfest.ba ili u box officeu u Domu policije svakim radnim danom i subotom od 12.00 do 23.00.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »