“Plumb BO-BO, ZU” i “BO-BO i ZU prvi dan u vrtiću”

Sarajevski ratni teatar i Aparat teatar, u toku decembra, za svoju najmlađu publiku pripremaju dvije dječije predstave.

Predstava “Plumb BO-BO, ZU” je   namijenjena  prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. Termini igranja su subota, 10. i nedjelja, 11. decembar u 16h i 18h.

A zatim slijedi i premijera predstave “BO-BO i ZU prvi dan u vrtiću” u kojoj likovi BO-BO i ZU polaze u vrtić. Termini igranja su subota, 17. i nedjelja 18. decembar u 16h i 18h.

Cijena ulaznice za jednu od predstava iznosi 12KM za roditelje i školarce, a bebe i predškolski uzrast imaju slobodan ulaz. Cijena ulaznice za obje predstave iznosi 20KM. Rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na 033 664 070.

 

VIŠE O PREDSTAVAMA

 Plumb BO-BO, ZU

Predstava  “Plumb BO-BO,ZU” imala je vrlo uspješnu premijeru 19.02.2014. Do oktobra 2014. odigrano je 15 repriza pred ca. 900 gledalaca, što uveliko premašuje kapacitet predstave, koji je planiran da bude max. 25 gledalaca po predstavi.  Namjenjena je prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. To je nova teatarska forma educiranja sasvim “male” publike, koja u našoj zemlji još nije zaživjela,a u zadnjim decenijama je vrlo popularna u Evropi, SAD i Kanadi.

Predstavom “Plumb BO-BO,ZU” traži se način komuniciranja, koji nije vezan za jezik koji ima svoj naziv, već “meta” jezik, jezik sve djece svijeta. Jezik emocije, smijeha, artikulisanog ili neartikulisanog tona, jezik pokreta i svjetla.

Svaka predstava završava igranjem sa djecom i roditeljima u scenografiji i  sa rekvizitom iz predstave. Time omogućuju da djeca starosne dobi  do 3 god. pamte svoj prvi kontakt sa teatrom ne samo kroz teatarski čin, već i kroz igru sa konkretnim predmetima korištenim u predstavi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »