Pjesma Sanela Marića Mare i Isidore Milivojević, kao najava albuma Novih odmetnika

Kantautori Sanel Marić Mara (Mostar) i Isidora Milivojević (Kotor) objavili su zajedničku pjesmu Svjetlost iz pustinje, kao promotivni singl s predstojećeg albuma Novih Odmetnika – Iznad tame (pjesme za Viktora Haru).
Stihove potpisuje bosanskohercegovački književnik Mehmed Begić, trenutno sa adresom u Madridu. Svjetlost iz pustinje je svojevrsni rimejk pjesme Planine Paname, na kojoj su Sanel Marić Mara i Mehmed Begić prvi put autorski sarađivali.
Nova verzija u kojoj aranžman i produkciju potpisuje Nemanja Nešić, snimanje i režiju Ishak Marić, a montažu Nenad Vukelić, najavni je singl sa albuma južnoslovenske družine Novi Odmetnici, koji će biti objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Viktora Hare, velikog čileanskog kantautora i aktiviste koga su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinočeove vojne hunte.
Na albumu su, između ostalih, sarađivali renomirani kantautori i muzičari iz Srbije (Miloš Zubac, Nemanja Nešić, Milan Korać, Prkos Drumski), Hrvatske (Nina Romić, Ivan Škrabe, Nevjerni Tomo, Stipe Periša, Tomi Novak), Bosne i Hercegovine (Sanel Marić Mara, Davor Matošević), Crne Gore (Isidora Milivojević) i Slovenije (Katarina Juvančič i Dejan Lapanja).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »