Panel diskusija s književnicima „Budi dobar prema svom umu“

Panel diskusija s književnicima „Budi dobar prema svom umu“ koju organizuje Info centar Evropske unije u BiH, održat će se 15. januara 2019. godine u 18:30 sati, u prostorijama Multimedijalnog centra MAK Biblioteke grada Sarajevo (Alipašina 6a).

Sigurnost, optimizam, samopoštovanje, prihvaćanje sebe i drugih, pronalaženje zadovoljstva u aktivnostima koje biramo, kapacitet za suočavanje sa lijepim i manje lijepim događajima u životu … dio su naše mentalne snage i odraz mentalnog zdravlja. Mentalno zdravlje je dio našeg općeg zdravlja te predstavlja iznimno važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca ali i za odnose u obitelji i društvu.

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini organizuje niz događaja pod nazivom „Budi dobar prema svom umu“ tokom kojih će bh. autori kao i neki od dobitnika Evropske nagrade za književnost razgovarati o pitanjima mentalnog zdravlja, izazovima prevencije mentalnih problema, zalažući se za socijalnu uključenost i prava osoba sa psihosocijalnim invaliditetom. Događaje moderira Kristina Ljevak.

Književnici: Selma Kešetović, Lejla Kalamujić, Senka Marić, Tanja Stupar Trifunović i Faruk Šehić

Prisutnima će se obratiti:

  • Ginaluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH

Događaj je dio kampanje Ureda Evropske unije i Info centra Evropske unije u BiH “EU Za Tvoja Prava” koja promoviše rezultate finansijske podrške Evropske unije u sektorima zaštite i promocije osnovnih ljudskih prava. Za više informacija: euzatvojaprava.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »