Ovacije za Damir Imamović Sevdah Takht

Foto: Rade Marković

Dugo očekivani koncert Damira Imamovića i njegovog Sevdah Takhta na Kolarcu pokazao je zašto ga većina stranih medija i fanova smatra ’’kraljem novog sevdaha’’.

Harizmatični Sarajlija je fascinantnim vokalom i sjajnom interpretacijom tradicionalnih i vlastitih hitova dobijao frenetične aplauze nakon svake numere, a vrhunska svirka Sevdah Takhta je na najsofisticiraniji način pratila neiscrpan izraz ovog mladog umetnika.

Poreklom iz čuvene sarajevske porodice Imamović, Damir je na pravi način spajao tradicionalne bosanske motive sa soft jazz i world music teksturom, izvodeći pesme poput ’’Lijepi Meho’’, ’’Sarajevo’’, ’’Opio se mladi Jusuf-beg’’, ’’Snijeg pade na behar na voće’’, ’’Dva se draga’’ i hitove sa najnovijeg albuma ’’Dvojka’’.

Imamović se trudio da skoro svaku numeru najavi zanimljivom pričom o nastanku iste, a posebno se zahvalio svom toncu Nikoli Vranjkoviću i organizatoru ReProdukciji, obećavši da će sledeći koncert održati u većem prostoru.

Nakon višeminutnih ovacija, Damir i Sevdah Takht su izašli na bis i izveli ’’Rado kćeri Rado’’ i ’’Kafu mi draga ispeci’’, što je naišlo na oduševljenje mnogobrojne publike, a pojedini su i suzama ispratili čuvenu tradicionalnu pesmu.

Koncertu je prisustvovao veliki broj ličnosti iz javnog i kulturnog života prestonice među kojima i Aleksandra Kovač, Dragan Vujić Vujke, MC Sajsi, Petar Rudić, kao i mnogobrojni voditelji radijskih i TV stanica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »