Otvorene su prijave za novu sezonu Coca-Coline podrške mladima

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, i ove će godine pružiti priliku mladim ljudima od 18 do 30 godina da steknu kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije. Prijave za radionice u 2019. godini su otvorene, a planirano je da u program ove godine bude uključeno 1.300 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ove je godine program, zahvaljujući evaluaciji učesnika, prilagođen na dvodnevne radionice ličnih i poslovnih vještina, a planirano je da se u program uključe mladi iz najmanje 15 gradova Bosne i Hercegovine. Prijave za prve dvodnevne radionice su otvorene, a prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP.

Program je prvi put organiziran 2017. godine i tada je kroz program četverodnevnih radionica prošlo 200 mladih iz dva grada: Sarajeva i Banje Luke. Kako je zanimanje za lične i poslovne vještine raslo, program je nastavljen i u 2018. godini i obuhvatio je skoro 700 učesnika iz deset gradova širom Bosne i Hercegovine.

„Nedostatak praktičnih vještina i radnog iskustva neke su od najvećih prepreka mladima pri pronalasku posla. Vidjeli smo priliku da svojim iskustvom i resursima, ali i kroz uključenost Coca-Colinih zaposlenika ponudimo mladima praktične, tržištu prilagođene vještine i znanja. Posebno smo ponosni na program Coca-Coline podrške mladima i na sve mlade ljude koji su do sada bili dio njega. S nestrpljenjem očekujemo nove polaznike. Ovo je prilika da i mi učimo od njih, ali i da oni steknu samopouzdanje i konkretne vještine koje će im pomoći da lakše pronađu posao i što je još bitnije ‒ da pronađu posao u kojem će biti najbolji, u kojem će ostvariti svoj puni potencijal,“ rekla je povodom otvaranja prijava za treću sezonu Coca-Coline podrške mladima Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Program je ove godine prilagođen tako da će biti organizirane dvije vrste radionica: dvodnevne radionice životnih i poslovnih vještinama i kratke radionice životnih ili poslovnih vještina prilagođene specifičnim ciljnim grupama.

Prve radionice održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • ‒02. april – Banja Luka
  • ­‒04. april – Bihać
  • ­‒17. april – Sarajevo
  • ‒24. april – Goražde
  • ‒30. april – Čapljina
  • ‒16. maj – Mostar
  • ‒22. maj – Doboj
  • ‒04. juni – Pale
  • ‒02. juni – Prijedor

Više informacija o projektu, datumima i lokacijama održavanja radionica nalazi se na web-stranici http://bit.ly/2FjIYZJ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »