Otvoren poziv za prijave na program “Tandem Zapadni Balkan”

“Tandem Zapadni Balkan” je jednogodišnji program za kulturne radnike/ce koji ima cilj podržati praktično učenje kroz strateške kulturne akcije, kako bi se razvile inovativne prakse i ostvarila prekogranična saradnja na rješavanju gorućih pitanja regije Zapadnog Balkana. Prvo izdanje programa “Tandem Zapadni Balkan” je otvoreno za kulturne menadžere/ice, aktiviste/ice, umjetnike/ce, arhitekte/ice i poduzetnike/ce u oblasti kulture koji/e su vezani/e za neku organizaciju (neprofitne organizacije, javne ustanove, loklalna samouprava ili poslovni subjekti u oblasti kulture, a registrovani su u jednoj od šest zemalja Zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija).

Tandem Program su kreirale Evropska kulturna fondacija (ECF) i organizacija MitOst 2011. godine i do danas je podržano više od 600 kulturnih organizacija iz 300 zajednica. Pored ove dvije organizacije, program “Tandem Zapadni Balkan” provode i Balkanska mreža muzeja (Sarajevo, BiH), Fondacija Lumbardhi (Prizren, Kosovo), Jadro (Skopje, Sjeverna Makedonija), Centar za kulturnu dekontaminaciju i “Balkans, let´s get up!” (Beograd, Srbija).

Prijave i cjelokupni program Tandem Zapadni Balkan” su na engleskom jeziku, a poziv je otvoren do 20.09.2019.godine.

Odabrane 24 osobe će biti pozvane da učestvuju na partnerskom forumu; Provedu 10 dana u partnerskoj organizacije; Učestvuju na 3 radionice. Troškovi puta i života su pokriveni za odabrane učesnike. Formirani parovi (Tandemi) će dobiti 3.000 € kao početno financiranje za zajedničku projektnu idejum, kao i mentorstvo i promociju provedbe zajedniče inicijative. Četverodnevni forum Tandem partnera je planiran u Beogradu, 12. – 16. novembra / studenog 2019. godine.

Za više informacija o programu i njegovim aktivnostima, kao i načinu prijave pogledajte https://www.tfaforms.com/4752775

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »