Otvaranje izložbe Tri umjetnika Anke Gardašević, Marka Musovića i Miljana Vukovića

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine poziva Vas na otvarenje izložbe Tri umjetnika Anke Gardašević, Marka Musovića i Miljana Vukovića u četvrtak, 12. marta u 19:00 časova u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine (Zelenih beretki 8).

Anka Gardašević (Nikšić, 1973) magistrirala je na Fakultetu lijepih umjetnosti u Cetinju, Univerzitet Crne Gore i trenutno radi kao docent na studijskom programu Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Dobitnica je JFDP stipendije Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje, te je provela semestar na stručnom usavršavanju na Univerzitetu Džordž Vašington. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2004. godine i izlagala je u mnogim galerijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Marko Musović (Nikšić, 1958) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Hrvatska. Bavi se slikarstvom, kolažom, objektom i fotografijom, te radi kao redovan profesor na slikarskoj grupi predmeta na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. U periodu 1987-1988. bio je stipendista španske Vlade u Madridu, na Akademiji San Fernand. Član je Udruženja likovnih umjetnika Hrvatske, te takođe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Priredio je preko trideset samostalnih izložbi, a radovi su mu zastupljeni u više javnih i privatnih kolekcija u zemlji i inostranstvu. Za stvaralaštvo je više puta nagrađivan. Trenutno radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju kao redovan profesor na slikarskoj grupi predmeta.

Miljan Vuković (Mostar, 1977) magistrirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Urednik je umjetničkog programa u Kulturnom centru Trebinje, te trenutno radi kao profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju.

„Savremeni čovjek misli da se cijeli svijet i čitav ljudski život mogu shvatiti u skladu s razumom i logikom, ilustrovanim kroz primjer dva puta-dva-jednako-četiri. Međutim ja se čvrsto ne slažem sa takvom postavkom stvari.  Da ljudski život nije ništa drugo do niz forlumla, jednačina i logičkih zakona koji su smišljeni ili ih treba smisliti, čovječanstvo ne bi imalo slobodne volje; život bi jednostavno bio diktiran razumom i logikom, a čovjek ne bi bio ništa drugo do «skup organa» u kome djeluju prirodne sile.” Miljan Vuković o svom djelu “2×2=”

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »