Osmi sajam univerziteta na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

U ponedjeljak, 18. septembra 2017. u periodu od 9 do 11:00 sati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru održava se osmi po redu Sajam univerziteta. Sajam u organizaciji UWC-a Mostar u saradnji sa grupom univerziteta, namijenjen je maturantima koledža koji imaju želju svoje obrazovanje nastaviti u inostranstvu.

Visokoškolske ustanove koje će se predstaviti na sajmu ove godine su: Colorado College, Concordia College, Earlham College, Gettysburg College, Reed College, Ringling College of Art & Design, St. John's College, St. Olaf College, University of Oklahoma, Whitman College i Washington & Lee University.

Sajam će započeti uvodnim prezentacijama o specifičnostima studiranja u SAD-u i Kanadi, a nastaviti se prezentacijama univerziteta.

Pored osnovnih informacija, kriterija upisa i uslova studiranja, učenici će imati priliku razgovarati sa predstavnicima navedenih  univerziteta, učestvovati u radionicama pisanja aplikacijskih eseja,  te se detaljnije upoznati sa karakteristikama visokoškolskog obrazovanja.

Ulaz na sajam je slobodan, a svi posjetitelji su dobrodošli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »