Online Škole Medijske Etike

Online Škola Medijske Etike je besplatna edukativna platforma Vijeća za štampu u BiH, kreirana i otvorena za sve zainteresirane za novinarstvo, od mladih novinara i studenata novinarstva do iskusnih urednika, građana i entuzijasta koji žele da se više informišu o profesionalnim i etičkim standardima slobodne medijske ekspresije.

Teme poput samoregulacije, zaštite novinarskog izvora, zakoni, etičke odrednice koje se tiču profesionalnog izvještavanja, prezentirani su kroz kratke video razgovore sa prominentnim novinarima, urednicima, akademicima, vlasnicima medija, koji daju odgovore na praktična i etička pitanja, ili dileme kada su u pitanju etika izvještavanja, političko, istraživačko novinarstvo, izvještavanje o osjetljivim temama, itd. u dnevnim i magazinskim medijima, portalima, radiju i televiziji, i u svakodnevom radu novinara.

Online Škola Medijske Etike trenutno pokriva preko 20 tema u skoro 230 video odgovora na razna etička i praktična pitanja iz novinarske prakse.

Meme Sekcija: Citati, Fraze, Formulacije

Glavne Teme: Medijska Etika, Medijska Sociologija, Sloboda Govora, Političko Novinarstvo, Istraživačko Novinarstvo, Internet Novinarstvo, Radio, Lokalni i Regionalni Mediji, Samoregulacija medija, Medijski zakoni, Praktični Savjeti, Inspiracije i Priče Mladih Novinara

Ciljna Publika: Studenti novinarstva, Mladi novinari, Urednici, Građani

Online Škola Medijske Etike možete vidjeti na sljedećem linku

http://www.mediaethics.eu/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »