ONLINE PANEL – Školokrečina; Društvene refleksije obrazovnog sistema u BiH

U ponedjeljak, 01. juna u 12:00 održat će se online panel “Školokrečina: Društvene refleksije obrazovnog sistema u BiH” u okviru koje će govoriti scenarista projekta prof. dr. Nenad Veličković, prof. dr. Dženana Husremović, prorektorka za naučnoistraživački rad UNSA , Nedim Krajišnik iz Centra za obrazovne inicijative Step by step i Marko Antonio Brkić, doktorant na Sveučilištu Hercegovina.

Panel moderira novinar Zoran Ćatić, a prijavu za učešće pošaljite na mail: mebius@bih.net.ba

Kakav je stepen kvaliteta obrazovanja iz perspektive nastavnika, profesora, obrazovnih djelatnika? Ko treba biti inicijator promjena, šta su iskustva iz kojih možemo učiti? Kolika je odgovornost učenika, roditelja, donosioca odluka – neke su od tema predstojećeg panela.

U okviru drugog od tri panela koji će se održati u narednim sedmicama tematiziramo obrazovanje, segmente koji su kroz serijal Školokrečina u posljednjih godinu dana aktualizirani u javnosti, s ciljem formulisanja analize trenutnog stanja u obrazovanju i puta za postizanje  kvalitativnih promjena u  nastavnim planovima i programima u Bosni i Hercegovini.

Seriju „Školokrečina“ možete pogledati:

https://www.youtube.com/channel/UCJ82_prnXVaLYSJWYdOFcWA 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »