Održana akcija čišćenja Eko HUB Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val kao i JU Osnovna škola Blagaj, održali su akciju čišćenja zajedno sa lokalnom zajednicom Blagaj, 26.01.2022 (Srijeda) sa početkom u 10:00h.

Akcija čišćenja se održala na lokaciji – školsko igralište Blagaj.

U toku ove akcije skupljeno je ukupno 10 vreća anorganskog i organskog otpada, ofarbana su vrata od školske sale, ispilane su grane kao i drveća koja su bila oštećena ili uginula, gdje je i isteremerisano 200 m2 prostora.

„Ju Osnovna škola Blagaj pružila je punu podršku Eko HUB-u Blagaj tokom ove akcije, ova škola je takđer dio projekta „Misli o prirodi!“ kao Eko škola. Akcija je prosla vrlo uspješno nadamo se da ćemo kod učenika na ovaj način probuditi brigu prema okolišu i okolini koja je danas jako važna.“ – Emina Lulić Eko HUB Blagaj

Zahvaljujemo se svim građanima lokalne zajednice Blagaj koji su podržali ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Svi učesnici su dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »