Natječaj za pisanje eseja

Povodom obiljažavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) raspisuje konkurs za pisanje eseja na B/H/S jeziku o temi: „Budućnost mladih u multikulturalnoj, jedinstvenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini“.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je jačanje svijesti kod mladih o pripadnosti državi Bosni i Hercegovini.

Pravo sudjelovanja u Javnom pozivu za BSC natječaj imaju učenici završnih razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu.

Komisija će vrednovati jezičko izražavanje, kreativnost, inovativnost i originalnost.

Najboljih 20 autora će se kvalifikovati za dodjelu stipendije na Odsjeku za društvene i političke nauke koje će biti dodijeljene u sklopu ispita za stipendije koji će se održati 27. marta 2020. godine na kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS). Pored navedene nagrade, organizator je pripremio posebne nagrade za prva tri najbolje plasirana eseja:

Prvo mjesto: 300,00 konvertibilnih maraka

Drugo mjesto: 200,00 konvertibilnih maraka

Treće mjesto: 100,00 konvertibilnih maraka

 

Eseji bi trebali biti dužine do 3 stranice, napisani fontom Times New Roman 12, sa proredom od 1,5.

Eseje treba poslati na email adresu: bsc@ius.edu.ba sa naslovom „Esej za BSC natječaj za mlade“.

Javni poziv otvoren je do 24. februara 2020. godine, a detalje i dodatne upute za pisanje eseja možete pronaći na https://bsc.ius.edu.ba/content/call-bsc-youth-essay-contest-4th-year-high-school-students

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »