Nagradni konkurs za najbolju video priču „MOJA PORODICA U IZOLACIJI“

Porodica je osnovna socijalna grupa u društvu od koje zavisi razvoj čovjeka. Osim što je podrška u emocionalnom smislu, porodica je ta koja pruža snagu i razumijevanje. Svaka porodica je jedinstvena i sasvim je sigurno da bi je svaki pojedinac drugačije opisao. JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište, organiziraju konkurs na temu „Moja porodica u izolaciji“, povodom obilježavanja 15. maja, Međunarodnog dana porodice, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i u saradnji sa IuteCredit Sarajevo i Violeta d.o.o.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice i na taj način istakla njenu važnost i ulogu u društvu. S obzirom na to da je pojava pandemije koronavirusa već duže vrijeme najprisutnija globalna tema u životima nas i naših porodica, javno obilježavanje jednog ovako značajnog datuma iz sigurnosnih razloga nije izvodljivo. Riječ izolacija znači razdvojiti, eliminirati, odstraniti, ukloniti, neutralizirati, ali znači i sačuvati. Nastojeći sačuvati i njegovati  što više pozitivne energije u našoj izoliranoj svakodnevnici, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište pozivaju sve članove porodice da svoje emocije iz izolacije pretoče u kratku video priču (do 4 minute), koristeći različite tehničke mogućnosti i vidove montaže, i tako pokažu svoje rediteljske, glumačke i filmske sklonosti na jedan kreativan, duhovit i maštovit način.

Konkurs će biti otvoren do 30. maja, a najuspješnije video priče ocijenit će žiri u sastavu: Enver Puška, režiser i scenarista, Tarik Filipović, glumac, Milan Kalinić, glumac i Haris Dubica, producent i režiser muzičkih spotova.

Više detalja o konkursu može se pogledati na našoj web stranici i linku:  (www.centarkulture.ba;https://centarkulture.ba/videokonkurs/ )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »