Muzička nagrada britanskog magazina Songlines za Damira Imamovića

Damiru Imamoviću je uručena je nagrada The Best of Europe britanskog magazina Songlines.

Nakon objave nominacija početkom aprila, postalo je jasno da je Imamovićev rad primijećen više nego ikada prije. Nominovan je u čak dvije kategorije (za najboljeg umjetnika Evrope i za najboljeg umjetnika) i tako postao jedini ovogodišnji takmičar sa dvije nominacije.

Pored njega u kategoriji za najboljeg evropskog umjetnika bili su nominovani: portugalska diva Mariza, engleski trubadur Sam Lee i francuski vokalni duo Cocanha. Ceremonija dodjele održala se online.

“Hvala Songlines magazinu i svima koji su za glasali za mene. Velika mi je čast, naročito u ovim teškim vremenima. Ponovo smo na turneji i to me mnogo raduje. Također se želim zahvaliti svom bendu, koji čine violinistica Ivana Đurić, kontrabasista Greg Cohen i majstor kemenčea Derya Türkan, producentima Joe Boydu i Andrei Goertler, producentskoj kući Wrasse Records, svojoj porodici, a naročito ocu, kojem posvećujem ovu nagradu”, kazao je Imamović.

Muzička nagrada britanskog magazina Songlines ustanovljena je 2009. godine i nastavlja tradiciju prestižne muzičke nagrade iz oblasti “svjetske muzike” koju je dodjeljivao čuveni treći program BBC-a. Od 2016. godine nagrada se dodjeljuje po kontinentima sa kojih umjetnici dolaze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »