“Maslinova grana” u znak podrške srednjoškolcima Jajca

U nedjelju, 9. aprila 2017. godine sa početkom u 12,00 sati ansambl Mostarskog teatra mladih izvesti će 82 – gu reprizu predstave “Maslinova grana”. Predstavu koju je sa srednjoškolcima Mostara napravila Amra Prutina scenski progovarajući o nesnošljivom životu u podijeljenoj zajednici, ali i predstava koja diže glas protiv takvog života i svih podjela je zapravo generacijski krik protiv stanja u kojem žive mladi ljudi danas i ovdje. Ova izvedba se igra u znak PODRŠKE SREDNJOŠKOLCIMA JAJCA KOJI SE BORE PROTIV PODJELA U OBRAZOVANJU. Ova izvedba je u znak solidarnosti mladih Mostara koje su podijelili u obrazovanju i koji su svijesni koliko su zbog toga osiromašeni. Zato dižu glas protiv svih podjela i snažno se solidarišu sa svojim kolegicama i kolegama iz Jajca.
POZIVAJU SVE KOJI SU PROTIV PODJELA I SVE ONE KOJI PODRŽAVAJU UČENIKE JAJCA da im se podrže. Neka ova izvedba bude podrška srednjoškolaca Mostara, ali i svih drugih građana koji misle isto.
Predstava će se u slučaju lošeg vremena igrati na MEMORIJALNOJ SCENI 2532, a  u slučaju lijepog vremena u Fejićevoj ulici. Upredstavi igraju: Iman Dilberović, Ajla Hodžić, Sajra Pervan, Šejma Delalić, Zerina Oručević, Faris Količić, Miran Bečević i Adis Sandžaktar.
“MASLINOVA GRANA”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »