KZL lansirao ljetni hit, pjesmu “Kona”

Sarajevski reper KZL objavio je videospot za novi singl “Kona”. Autor pjesama “Taxi Groove”, “Bracamaca” i “Lijepa Hajrija” još jednom demonstrira unikatnost na prenapućenoj hip-hop sceni, snimivši pjesmu zaraznog ritma, jedinstvenog flowa i sa pjevljivim refrenom koji se naprosti lijepi za uši slušalaca.
“Konin” potencijal da bude jedan od ljetnih hitova počiva na saradnji KZL-a i YoungCloutieja. YoungCloutie je iznimno iskusan producent koji je sarađivao sa Kontrom, Frenkijem, Igorom Buzovom, Muhom, Foxom, Surrealom i drugima.
Koristivši instrumente ne tako česte u hip-hopu, poput akustične gitare i duhačkih instrumenata, YoungCloutie je kreirao muziku na koju odlično prijanja prepoznatljivo duboki KZL-ov vokal optočen bas frekvencijama. “Kona” je iznimno uspješan zvučni eksperiment čiji su glavni sastojci latino senzibilitet i sarajevski mangupski šarm. Dodatni zvučni pečat pjesmi dao je Toshi Domaćin (Helem Nejse), odgovoran za miks i mastering.


Režiju spota za singl “Kona” potpisuje slikar i režiser Saša Peševski. Peševski je brižno prenio toplinu pjesme na ekran, pa svaka lokacija odiše sarajevski, a radnja spota predstavlja intrigantni ritual razigranog flertovanja prikazanog kroz drugarstvo i tradiciju fudbalskih okršaja ulica i mahala. Kona je izuzetno sposobna žena, samosvjesna i samomisleća, vješta u aktivnostima koje se na ovim prostorima tradicionalno smatraju domenom muškog interesovanja, a njen lik i fudbalske vještine će oduševiti sve gledatelje.

KZL, jedna od enigmi bosanskohercegovačke muzičke scene, nastavlja sa snimanjem novih pjesama, a osjetno iskustvo, raskošni arsenal žargonizama, želja za liričkom inovacijom i ljubav ka svim hip-hop izrazima, sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim ni u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »