Koncert Franje Pećarića (bisernica) i Brigite Vilč (klavir) na Muzičkoj akademiji UNSA

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje koncert Franje Pećarića (bisernica) i Brigite Vilč (klavir) koji će nastupiti u utorak, 2. aprila 2024. godine, u 19:00 u Koncertnoj sali „Cvjetko Rihtman“.

Pećarić i Vilč će izvesti djela G. F. Händela, J. Haydna, L.van Beethovena, F. Poulenca, R. Matza i T. Uhlika.

Ulaz na koncert je slobodan.

Franjo Pećarić (1995, Vinkovci) studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, smjer Glazbena pedagogija gdje je diplomirao 2019. godine pod mentorstvom v. pred. Veljka Valentina Škorvage, nakon čega upisuje i novootvoreni instrumentalni integrirani studij, smjer Tambura na kojem je diplomirao 2021. godine. Od 2014. godine vodi kulturno-umjetnička društva u okolici Zagreba. Predavao je u Glazbenoj školi u Novskoj i Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru, a od 2018. zaposlen je kao nastavnik tambure u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Redovni je predavač stručnih skupova za nastavnike tambure u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva tamburaških pedagoga. Godine 2020. osniva Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ Sisak u kojem djeluje kao voditelj i dirigent. Član je Zagrebačkog tamburaškog kvarteta koji je osnovao s kolegama na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 2021. godine, gdje postaje asistent na Odsjeku za glazbenu pedagogiju i tambure.

Brigita Vilč (1991, Županja) studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu profesora Srđana Filipa Čaldarovića 2015. godine. Maturirala je i obou u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Svirajući klavir i obou, kao dio Puhačkog orkestra Glazbene škole Vatroslav Lisinski, osvojila je 1. nagradu Cum laude u Belgiji 2011. i 1. nagradu na Državnom natjecanju u Dubrovniku iste godine. Godine 2015. sudjelovala je na jedinstvenom svjetskom festivalu International Keyboard Institute – Festival u New Yorku, na kojem je imala priliku usavršavati se kod svjetski poznatih pijanista. Kao korepetitorica primila je priznanje Europske unije glazbenih natjecanja za mlade. Sveučilišni preddiplomski studij Edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu upisala je 2012. godine, a magistrirala 2017. godine kao najbolja studentica na diplomskoj razini studija za što je nagrađena i Dekanovom nagradom. U jesen 2018. godine uspiuje poslijediplomski doktorski studij Neuroznanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.  Trenutno je zaposlena kao asistentica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te kao vanjska umjetnička suradnica za korepeticiju na instrumentalnom studiju tambure na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »