Koncert Franje Pećarića (biserne orgulje) i Brigite Vilč (klavir) na Muzičkoj akademiji UNSA

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje koncert Franje Pećarića (biserne orgulje) i Brigite Vilč (klavir) koji će se održati u utorak, 2. aprila 2024. godine, u 19:00 sati u dvorani „Cvjetko Rihtman“. ” Koncertna sala.

Pećarić i Vilč izvest će djela GF Händela, J. Haydna, L. van Beethovena, F. Poulenca, R. Matza i T. Uhlika.

Ulaz na koncert je besplatan.

Franjo Pećarić (1995, Vinkovci) studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, smjer Muzička pedagogija, gdje je diplomirao 2019. godine u klasi prof. Veljka Valentina Škorvage, nakon čega je upisao novootvoreni instrumentalni integrisani studij, smjer tambura, na kojem je diplomirao 2021. godine. Od 2014. godine vodi kulturno-umjetnička društva u okolici Zagreba. Predavao je u Glazbenoj školi u Novskoj i Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru, a od 2018. godine zaposlen je kao profesor tambure u Glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku. Redovni je predavač na stručnim skupovima za učitelje tambure u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske udruge tamburaških pedagoga. 2020. godine osniva Gradski tamburaški orkestar “Ivan Goran Kovačić” Sisak u kojem djeluje kao voditelj i dirigent. Član je Zagrebačkog tamburaškog kvarteta koji je sa svojim kolegama osnovao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 2021. godine, gdje je postao asistent na Katedri za glazbenu pedagogiju i tambure.

Brigita Vilč (1991, Županja) završila je studije klavira na Muzičkoj akademiji Sveučilište u Zagrebu u klasi profesora Srđana Filipa Čaldarovića 2015. godine. Diplomirala je i obou na Muzičkoj školi Vatroslav Lisinskog u Zagrebu. Svirajući klavir i obou, u sastavu Puhačkog orkestra Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, osvojila je 1. nagradu Cum laude u Belgiji 2011. i 1. nagradu na Državnom natjecanju u Dubrovniku iste godine. 2015. godine učestvovala je na jedinstvenom međunarodnom festivalu International Keyboard Institute – Festival u Njujorku, gde je imala priliku da se usavršava kod svetski poznatih pijanista. Kao korepetitorka dobila je priznanje Evropske unije za muzička takmičenja za mlade. Osnovni studij Edukacijsko-rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu upisala je 2012. godine, a magistrirala 2017. godine kao najbolji student diplomskog studija, za šta je nagrađena Dekanovom nagradom. U jesen 2018. godine završio je poslijediplomski doktorski studij neuroznanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je zaposlena kao asistentica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i kao vanjska umjetnička asistentica za koprobe na studiju instrumentalne tambure na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »