Koncert filmske glazbe u Posušju

Filmovi i koncerti vode publiku u nove svjetove i dimenzije, a iza onih najboljih stoje veliki rad i velika prijateljstva. Prošlogodišnji Koncert Filmske Glazbe u Posušju napravio je spoj koncerta i filma, a stvoreno je prijateljstvo s posuškom publikom koja je potvrdila da se radilo o iskustvu koje je iznad dosad doživljenih. Sve to dovelo je do nestrpljivog iščekivanja novog koncerta .

Koncert nestrpljivo iščekuju i posuški glazbenici koji se već cijelu godinu pripremaju da zajedno sa svojim gostima prirede još jedan nezaboravan događaj koji će ljude u tih sat i pol  programa odvesti na putovanje svijetom filmske glazbe i pružiti svojim sumještanima iskustvo koje se pamti i prepričava.

 A kako je počela filmska glazba u mome Posušju?

Grupa posuških srednjoškolaca uporno već treću godinu radi radio- emisiju o filmskoj glazbi na postaji Radio Plus, a zbog odlične suradnje s posuškim glazbenicima i Rock Akademijom, napravljen je koncert, za koji se nije očekivalo da će premašiti produkcije i većih i opremljenijih sredina. A na takvoj tehničkoj potpori možemo zahvaliti posuškoj tvrtki  PRO STAGE .

I tako je sve počelo…

 Vješto sklopljen repertoar, sastavljen od klasika filmskih autora, Nina Rote i Enia Morriconea te od uspješnica iz filmova poput PulpFictiona ili Kralja Lavova i u konačnici  mudro iskorišten potencijal domaćih autora filmske glazbe, sve to je ukazalo na nemjerljiv utjecaj glazbe na film i publiku doslovno“pomaknulo s mjesta „.

I tako u maniri svih filmskih uspješnica, Koncert Filmske Glazbe dobija svoj nastavak. Svoj Vol.2.

31.srpnja ( srijeda), na lokaciji ispred zgrade Općine Posušje , s početkom u 20.30. novi nastavak Filmske glazbe pod zvijezdama .

Repertoar je i ove godine pažljivo sastavljen, napomenut ćemo samo zasad da se radi o djelima  vrhunskih filmskih autora, te o filmovima koji su i na domaćoj i na svjetskoj filmskoj sceni zauzeli važno mjesto kod svih uzrasta gledatelja.

Ivan Ramljak i Ivan Petrović su članovi Kućnog benda  koji je svojom izvedbom oduševio ne samo zahtjevnu publiku nego i glazbene stručnjake, a ujedno su i organizatori ovogodišnjeg Koncerta Filmske Glazbe. Obojica znaju da je nastavak uspješnog filma kao i nastavak uspješnog koncerta veliki izazov. Vjeruju ipak, da će im poći za rukom ponovno dokazati da je Posušje izuzetno musicfriendly sredina koja vrvi talentima i kreativcima te da imamo mlade ljude koji zaslužuju svoje mjesto na pozornici svijeta.

Filmovi obiluju pričama, glazbom ali i životnim mudrostima. Jedna od poznatijih je i čuvena rečenica iz fima ForrestGump upravo zbog iznenađenja koje donosi ovogodišnji koncert: “Život je kao bombonijera. Nikad ne znaš što ćeš dobiti”.

U slučaju Koncerta Fimske Glazbe sigurni smo da ćemo dobiti najbolju čokoladu .

Dojam od prošlog koncerta je još svjež, kao i mnogima u Posušju.

Doslovno su poručili ovim koncertom:“I'llbeback.“

I EVO IH , VRATILI SU SE …

Zato pozivamo sve vas koji volite film i  dobru glazbu da 31. srpnja budete u Posušju na prekrasnoj lokaciji ispred zgrade Općine Posušje u 20 .30. Očekuje vas nezaboravan glazbeno-scenski , te multimedijalni spektakl.

Napominjemo da se koncert održava u sklopu manifestacije “Posuško lito”, uz podršku Općine Posušje i brojnih ljubitelja filma i filmske glazbe u Posušju.

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »