Jedinstvena konferencija u Sarajevu „Educating For Wholeness“ od 12. do 14. maja 2017.godine

Za tačno mjesec dana Sarajevo će, u organizaciji školskog centra „Bloom“, biti domaćin prvoj konferenciji u regiji Balkana koja se bavi promocijom holističkog načina obrazovanja. Konferencija „Educating for Wholeness (EfW)“ (Obrazovanje koje razvija kompletnu ličnost ). Ovaj događaj će u periodu od 12. do 14. maja okupiti svjetski poznate eksperte iz oblasti obrazovanja i razvoja djeteta, koji će voditi interaktivna predavanja sa prosvjetnim radnicima, roditeljima, predstavnicima javnih ustanova i svima koji vjeruju da je podsticanje procesa unutrašnjeg razvoja pojedinca od ključnog značaja na putu stvaranja zdrave ličnosti. Holistički edukatori cijene i koriste sve načine učenja, shvatajući da ono što odgovara jednoj osobi ne mora odgovarati i drugoj, te prepoznaju različite potrebe bića u razvoju. EfW je jedinstvena konferencija u regiji koja se bavi promocijom holističkog obrazovanja, bez isticanja jedne specifične metode, već nudi najbolje od svih obrazovnih metoda na jednom mjestu.

„Promotori smo holističkog obrazovanja, jer osluškuje i osnažuje raznolikosti kod djece. Sva predavanja na konferenciji su tematski usmjerena na davanje podrške djeci da dostignu svoj puni potencijal i postanu kreativni članovi društva doprinoseći razvoju, poštujući prirodu, druge i sami sebe,“ izjavila je Maëlys de Rudder, osnivač „ Bloom“-a i organizator EfW.

Učesnici konferencije će imati mogućnost da kroz predavanja eminentnih predavača kao što su Barbara Isaacs, Trevor Mepham, Sally Goddard Blythe, Fari Khabirpour i drugi, istraže ovu jedinstvenu metodu obrazovanja gdje su svi napori edukatora usmjereni na vođenje djece koz njihov proces samootkrivanja.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji:

o             Holističko dijete

o             Značaj vezivanja kao podrška cjelokupnom razvoju djeteta

o             Načini razmišljanja u učionicama na otvorenom

o             Set alatki za duhovno osnaživanje

o             Značaj kretanja u razvoju dobro uravnoteženog djeteta

o             Rad sa kreativnošću djece u ateljeu i u  prirodi

o             Učenje u skladu sa ritmovima života

o             Značaj vrijednosti u razvoju karaktera

o             Nenasilna komunikacija

o             Ishrana i kretanje

 

Program konferencije će biti realizovan u više sala paralelno tokom tri dana. Pored kvalitetnog konferencijskog programa, učesnicima je na raspolaganju i izložbeni salon sa ponudom izlagača iz regiona. Službeni jezik konferencije je engleski. Za registraciju i dodatne informacije: education@bloom.edu.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »