Izvedbe performansa “Welcome” Nermina Hamzagića

Foto: Velija Hasanbegović

Teatarski performans „Welcome“, u produkciji Kontakt u organizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, zbog velikog interesovanja publike ponovo će biti izveden 03. i 04. marta u 20h na Olimpijskom bazenu Otoka.

„Welcome“ je  nastao istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Ulaznice za „Welcome“ su od danas u prodaji na prodajnim mjestima u sistemu kupikartu.ba: BKC, BBI i SCC (ekupon prodajno mjesto), Centrotrans Ferhadija, Biletarnica Skenderija kao i online na kupikartu.ba.

Kontakt u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizuje dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 03. marta u 20h. Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prevoz iz Zenice do Olipijskog bazenu u Sarajevu i povratak. Broj ulaznica je ograničen. Sve informacije su dostupne u BNP Zenica.

Realizacija teatarskog performansa „Welcome“ je podržana od strane Rockefeller Brothers Fund, Fonda Otvoreno Društvo,  Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festivala MESS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »