Insane Insan predstavlja novi video klip i remix za “Married Man”

Nakon male pauze, Insane Insan su se vratili sa novim singlom „Married Man“ sa njihovog debi albuma INSANAX.

Ne samo da su snimili video klip za pjesmu u rekordnom vremenu (5 sati) i na rekordnom low-budgetu (80 KM za pizza catering i dim-mašinu), nego su uspijeli i da nagovore francuskog DJ-a i producenta Click-a da im napravi remiks zaraznog funky groova i electro synth-popa 90-ih godina.

Kad već pričamo o devetesetima, onda treba spomenuti da video klip za „Married Man“, koji je snimljen u „prljavom“ VHS stilu i u bojama tih godina, prati priču o jaranima, jednom Turčinu i jednom Francuzu u njihovom zajedničkom izlasku u noćni klub gdje oženjenog Turčina muči dilema da li se upustiti u avanturu sa nekom od djevojaka iz kluba. „Da samo nisam oženjen, da sam samo slobodan kao ti… Šta misliš jarane da „guram“ svoju sreću, da se razvedem, da se ne vraćam kući, da samo plešem s djevojkama…“ – pjeva lik iz pjesme.

Clickov remix naglašava synth pop elemente 90-ih koristeći francuske vokale u strofama i turske dijelove iz refrena. A naravno, Click ne bi bilo Click bez orijentalnih  ukrasnih perkusija u svom remixu.

Na pitanje zašto je video klip izašao baš 08. Septembra, Insane Insan su izjavili:

„Pjesma se odnosi na sve heteroseksualne oženjene muškarce i udate žene, koji žude za one-night standovima, kratkim aferama i sličnim vanbračnim avanturama a pored toga se usudjuju da upere prst u one koji donose iskrene odluke, pa bilo da se to odnosi na seksualnu orijentaciju, spol itd. Umjesto da izigravamo čuvare staromodnih konvencionalnih vrijednosti, dok ih istovremeno i sami kršimo i narušavamo, dozvolimo onima koji su odlučili da skinu svoje maske u pogledu izbora koji su donijeli i održe svoju paradu dostojantveno boreći se za svoja prava i liberalni lifestyle bez straha i diskriminacije.“

video klip za Married Man se nalazi na youtube na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=FVIGdRcci10

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »