Historijski Muzej u BiH vas poziva na predstavljanje edukativne platforme „Religioskop“.

Religioskop je digitalna platforma namijenjena prvenstveno mladim ljudima, ali i svima onima koji žele saznati više o kulturno-historijskom naslijeđu četiri monoteističke religije na području Bosne i Hercegovine i njihovom doprinosu razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Kreiranjem digitalne platforme Historijski Muzej BiH stavlja fokus na obrazovanje i vjersko naslijeđe BiH koje se čuva u lokalnim muzejima i drugim baštinskim institucijama, kao i na promociju digitalnih tehnologija u kulturi i obrazovanju.

Prezentacija edukativne platforme u Sarajevu „Religioskop“ održaće se u utorak, 10.11.2020. godine sa početkom u 14:00h, u prostorijama Historijskog Muzeja BiH (Ulica Zmaja od Bosne 5).

Tokom Prezentacije imaćete priliku upoznati se sa digitalnom platformom Religioskop kroz promotivni video, a  i upoznati istraživački, autorski i konsultantski tim koji je pomogao u razvoju digitalne platforme.  Promocija digitalne platforme „Religioskop“ tokom mjeseca novembra planirana je još i u Mostaru i Banja Luci.

Na Prezentaciji će vam se obratiti Elma Hašimbegović, direktorica HMBiH i urednica Religioskopa, Melisa Forić (Filozofski fakultet Sarajevo, predsjednica udruženja EUROCLIO HIP), Ćazim Hadžimejlić (Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo), Stefan Mojsilović (Srpsko pjevačko društvo Sloga), Eli Tauber (savjetnik za kulturu i religiju Jevrejske zajednice u BiH) i Fra Nikica Vujica (Franjevačka provincija Bosna Srebrena).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »