Green Council organizuje konferenciju

U okviru projekta “Zelene javne nabavke i zeleni projekti Tržišni mehanizmi zaštite okoliša u funkciji obezbjeđenja održivog razvoja“ udruženje Green Council organizuje konferenciju sa ciljem prezentacije rezultata istraživanja do kojih smo došli kroz niz intervjua sa lokalnim stručnjacima i kroz diskusijuna dva konsultativna sastanka organizovana u Visokom i Sarajevu. Ovim istraživanjem želimo ukazali na ekonomske, socijalne i druge posljedice koje nosi nedostatak tržišnih mehanizama finansiranja kao što su zelene takse i zelene javne nabavke u strateškom planiranju u procesu evropskih integracija. Konferencija će se održati 16 novembra 2017. godine u hotelu Astra Garni, Kundurdžiluk 2 Sarajevo.

Konferencija će omogućiti istraživačima i svim partnerima u projektu da promovišu finalne nalaze istraživanja te prodiskutuju ovu važnu temu i dogovore način promocije, razmjene, zagovaranja i usvajanja važnih infomacija za održivi razvoja u budućnosti BiH i regiona.

Želja nam je da na jednom mjestu okupimo predstavnike vlasti, međunarodnih i nevladinih organizacija, donatora,  industrije, privrede, akademije kako bi se razvila pozitivna diskusija i  kroz sinergijsko djelovanje došlo do konstruktivnih rješenja i prijedloga za uvođenje optimalnih rješenja zelenih taksi i zelenih javnih nabavki u BiH.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku Hainrich Boll Fondacije u BiH.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da nam se pridružite na promocija istraživanja  i date svoj doprinos u konstruktivnoj diskusiji te pomognete nam u budućim planovima zagovaranja ove važne teme u BiH.

16. novembar 2017. god.

 

Vrijeme

 

 

Aktivnost

 

10:30 – 11:00

 

11:00 – 11:10

Medijsko obraćanje

 

Uvodna riječ – Sanja Kapetina, MVTEO

 

11:10 – 11:30

 

 

Održivi razvoj; Jasminka Bjelavac HBS

 

 

11:30 – 12:00 Prezentacija istraživanja Zelene javne nabavke i zeleni projekti Tržišni mehanizmi zaštite okoliša u funkciji obezbjeđenja održivog razvoja“ Muhidin Zametica Green Council

 

 

12:00 – 13:00

 

13:00 – 13:15

 

 

13:15 – 14:00

Diskusija

 

Završna riječ i zaključci

 

 

Neformalno druženje uz osvježenje

 

 

Moderatorica konsultativnog sastanka Sanela Klarić Green Council

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »