Glavna nagrada filmu “Muškarci ne plaču” Bratislava FF

Nagrada za najbolji film dodjeljena je filmu u režiji Alena Drljevića „Muškarci ne plaču“ , 14. novembra, na 19. Bratislava film festivalu.  Žiri festivala u sastavu Jean – Marc Barr (USA), Katarina Krnačova (Slovačka) i Bojan Vuletić (Srbija), jednoglasno je donio odluku uz obrazloženje da se  glumački ansambl uz inspirativnu i emotivno intenzivnu glumačku izvedbu suočava sa tragičnim događajima iz prošlosti. Žiri je smatrao važnim da istakne da je pomirenje, glavna poruka filma,  izuzetno važna za današnju političku situaciju.

Na završnoj ceremoniji Festivala nagradu je preuzeo glumac Sebastian Cavazza.

“Muškarci ne plaču“ prikazani su u sklopu Takmičarskog programa Zagreb Film Festivala 14.novembra., dok će 16.novembra film biti prikazan na Ljubljana Film Festivalu – LIFFE.

Film u kojem su uloge ostvarili Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Izudin Bajrović i Jasna Đuričić,  sa prikazivanjem u BiH počinje 16. novembra u kinima CINEMACITY – Sarajevo, CINEPLEXX – Banjaluka EKRAN – Zenica, CINECTAR – Mostar, Tuzla i Bihać.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »