Evropski dan art kina uz film “Ne ostavljaj me” Aide Begić

Povodom Evropskog dana art kina i prvog dana European Film Challengea u Bosni i Hercegovini, Udruženje filmskih radnika BiH poziva ljubitelje filmske umjetnosti na druženje zakazano za 14. oktobar u 18.00 u sarajevskom kinu Meeting Point.
Ovom prilikom bit će ozvaničen početak EFC, a sarajevska publika će imati priliku da pogleda bh. kandidata za nagradu Oscar, film NE OSTAVLJAJ ME rediteljice Aide Begić.
Udruženje filmskih radnika BiH uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe), prvi put u BiH realizuje projekat European Film Challengea, koji gledanje evropskih filmova nagrađuje odlaskom na prestižne filmske festivale. Filmski izazov na zanimljiv i savremen način promovira evropski film, ali i gledanje filmova u kinima, a svestrani značaj ovog izazova prepoznala su i kina u BiH.
Prvi dio European Film Challengea trajat će od 14. oktobra do 10. decembra, kada će svaka od zemlja učesnica objaviti svog pobjednika. Pobjednikom može postati svaka punoljetna osoba, koja je sakupila
bodove gledajući, na legalnim platformama, filmove producirane u zemljama članicama EU, Švicarskoj, te učesnicama u MEDIA projektu (Litvanija, Latvija, Hrvatska, Srbija, Finska, Španija i Portugal).
U prvom izazovu pobjednik sa najvećim brojem bodova može si osigurati odlazak na Berlinale, uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, kao i mogućnost praćenja projekcija na ovom festivalu. Gdje i do kada se prijaviti za prvi krug ovogodišnjeg European Film Challengea, na koji način se boduju učesnici u odnosu na vrstu platforme putem koje gledaju filmove, kako prikazati potvrdu o pogledanim
filmovima, te o dodatnim pravilima i uslovima učestvovanja izazovu, među prvima možete saznati pridružite
li nam se na zakazanom druženju. A za sve one koji to ne budu u mogućnosti, potpune informacije će svakako moći pronaći na Facebook stranici European Film Challenge BiH.
‘Izazivamo vas’ da dođete na druženje i zajedno sa nama pogledate film NE OSTAVLJAJ ME s kojim možete započeti skupljanje bodova za predstojeći European Film Challenge.

Ulaz je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »