Eko HUB BLAGAJ/Novi Val održao akciju čišćenja na području Stoca

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišćenja sa lokalnom zajednicom Stolac

Ovu akcija se sprovela na lokaciji – Put  prema nacionalnom spomeniku Badanj, gdje je očišćeno 650 metara pristupnog puta prema ovom nacionalnom spomeniku i 400 kvadrata platoa ispred same pećine Badanj u sklopu projekta Eko HUB Blagaj, što je vrlo značajno za ovaj prostor. – izjavio je Adnan Đuliman, Eko HUB Blagaj

Akcija čišćenja će se sprovela zajedno sa Stolac X – Raskršće civilizacija (centar za interpretaciju kulturnog nasljeđa), kao i građanima Stoca sa ukupno 16 aktivista koji su se pridružili ovoj akciji čišćenja.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima lokalne zajednice Stolac što su učestvovali u ovoj akciji i Stolac X na velikoj podršci kroz ovu akciju čišćenja. Zahvaljujemo se i svim medijima koji su na bilo koji način podržali projekat Eko HUB Blagaj i na taj način učestvovali u zaštiti okoliša, što je danas jedna od najbitnijih stvari na planeti Zemlji – rekla je Emina Lulić, Eko HUB Blagaj

Akcija se sprovela uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Svi učesnici su dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »