Eko HUB Blagaj akcija čišćenja

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val, organizuje akciju čišćenja sa lokalnom zajednicom Blagaj, 16.12.2020 (Srijeda) sa okupljanjem učesnika u 09:30h u Eko centru Blagaj i početkom akcije u 10:00h koja traje do 14:00h.

Akcija čišćenja će se održatina lokaciji – Blagaj (kulturno historijska staza – Vrelo Bune).

Ovoj akciji čišćenja sprovesti će članovi udruženja: STK „Blagaj City“, „Bunica Boating“, „Laks d.o.o“, „Grad Mostar“ kao i lokalno stanovništvo gdje je predviđeno 20 učesnika.

Ovoj aktivnosti će se pridružiti i ambasadorica Švedske u BIH Johanna Strömquist koja će se obratiti medijima u 11:00h na lokaciji izvora Vrela rijeke Bune.

U slučaju vremenskih nepogoda akcija čišćenja će biti odgođena, gdje će se u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice Blagaj odrediti novi datum. Svi učesnici će dobiti potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Napomena:

Pozivamo sve učesnike da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera tokom realizacije akcije čišćenja. Od strane organizatora će biti obezbjeđena zaštitna oprema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Translate »