Dokumentarni filmovi u programu Proljetnog izdanja Sarajevo Film Festivala

U programu Proljetnog izdanja Sarajevo Film Festivala, koje se održava online, od 9. do 17. aprila na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, su i dva dokumentarna filma: “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i “Jedna od nas” Đure Gavrana.

Više o programu festivala pročitajte ovdje 

MALA DJEVOJČICA

Francuska, 2020, 85 min.

Režija: Sébastien Lifshitz

Sasha ima sedam godina i oduvijek je znala da je djevojčica, iako je rođena u tijelu dječaka. U njenom svakodnevnom životu u školi, na plesnim treninzima i dječjim zabavama okolina je tretira različito od druge djece, no Sashina porodica vodi neumornu bitku da omogući da njena različitost bude prihvaćena i da je ljudi oko nje razumiju.

JEDNA OD NAS

Hrvatska, 2020, 51 min.

Režija: Đuro Gavran

Na proslavi petnaestogodišnjice mature kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju, sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismu u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijest o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »