Dodjela Nagrada za najinovativnije nastavnike (NIN) 2019.

U Sarajevu će se u nedjelju, 15.12., u 18 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo održati svečana ceremonija dodjele Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u BiH za 2019. godinu. Nagrade će biti dodijeljena po četvrti put, i to u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step uz podršku donatora. Od ove godine NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu.

Nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice se dodjeljuje u pet kategorija: odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Kao i prethodne tri godine rok za prijavu inovativnih praksi bio je 15. oktobar, a žiri, koji sačinjavaju prošlogodišnji pobjednici/ce je, od pristiglih 169 izvanrednih praksi, krajem novembra odabrao 50 nominiranih i 5 pobjednika/ca. Kako kažu u Centru za obrazovne inicijative Step by Step, i ova je godina obilovala sjajnim i kreativnim praksama i to u svim kategorijama, pa posao žirija nije bio nimalo lagan.

„Osim što je prepoznata kao najvrijednije priznanje u oblasti nastavičke profesije, ova nagrada je, za četiri godine od utemeljenja, postala poveznica i trajna inspiracija velikom broju nastavnika i nastavnica, i jasan pokazatelj da u našoj praksi imamo izvanredne profesionalce čiji rad veoma često nije prepoznat i dovoljno cijenjen u društvu. Samo ulaganjem u kvalitetne nastavnike možemo unaprijediti obrazovanje za svu našu djecu“, rekla je Radmila Rangelov-Jusović, direktorica COI Step by Step.

Više informacija i filmove o dobitnicima Nagrade prošle, kao i o nominiranim praksama ove godine možete pročitati na stranici www.inskola.com.

Nominirane prakse u 2019. godini: https://inskola.com/saznajte-tko-su-nominovani-nastavnici-i-nastavnice-nagrade-za-inovativne-nastavnike-2019/

O nagradi: https://inskola.com/godisnja-nagrada-za-inovativne-nastavnike-ce-u-2019-godini-poziv-za-prijave/

Godišnja nagrada za nainovativnije odgajatelje i odgajateljice, učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice, te stručne saradnike i saradnice, se dodjeljuje u 5 kategorija i nastoji prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja. VIŠE INFORMACIJA NA www.inskola.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »