Dobrotvorni maraton “Metar Za Zdravlje” 2. oktobra u Sarajevu

U Sarajevu će se 2. oktobra održati dobrotvorni maraton “Metar Za Zdravlje”. Pokretač ideje je muzičar, pisac i novinar Arnel Šarić Sharan. On je ujedno i jedini trkač na ovogodišnjem izdanju “Metra Za Zdravlje”. Ukupni prihod od donacija primit će Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH sa kojima je potpisan i ugovor o doniranju. Ovo nije prvi put da Arnel Šarić i ovo udruženje sarađuju – 2006. i 2008. godine on je organizirao dva rock'n'roll koncerta na kojima je skupljeno preko 5000 KM za Udruženje.

Osnovna ideja “Metra Za Zdravlje” je modifikacija ideje ‘dobrotvorne prodaje kilometara’. Dok u svijetu maratonci tradicionalno prodaju kilometre svoje trke te skupljeni novac doniraju, Arnel Šarić je odlučio prodavati metre po cijeni od 1 KM po metru. Od ukupne distance od 42195 metara, što je dužina maratona, dosad je prodano 1285 metara, odnosno skupljeno je 1285 maraka. Najveći dio tog iznosa uplatila je kompanija Arcus d.o.o. iz Sarajeva – sa 1000 KM donacije postali su prvi Platinasti sponzor “Metra Za Zdravlje”.

Maraton će se protezati kroz sve četiri sarajevske općine sa nekoliko kružnih dionica, a na otprilike 26. kilometru Arnel Šarić će dotrčati do Roditeljske kuće Srca za djecu.

Moguće je donirati putem interneta (Paypal), bankovnog sistema ili lično, a vrijedi napomenuti da je dogovorena i saradnja sa NGO Marathon te će Udruženje Srce za djecu postaviti štandove za donacije na ovogodišnjim trkama u organizaciji NGO Marathon, Avon Djevojke na trčanju (11.9.2016.) i Sarajevo Coca-Cola polumaraton (18.9.2016.).

Sve dodatne informacije o doniranju i podršci projekta “Metar Za Zdravlje” mogu se naći na službenoj stranici www.metarzazdravlje.com, kao i Facebook stranici www.facebook.com/metarzazdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »