Dobrodošli u NeoSarayevo producenta Adisa Kutkuta Billaina

Bosanskohercegovački producent Adis Kutkut Billain predstavio je teaser trailer za SF film Fugitive (Bjegunac), temeljen na priči o jednom od protagonista iz konceptualnog kratkog filma Nomad’s Revenge. Nomad's Revenge je objavljen uz istoimeni Billainov album 2019. godine.

“Fugitive se poigrava sa idejom eksperimenata na ljudskoj rasi koji mogu zaživjeti i na ovim prostorima u budućnosti, na našu ili inostranu inicijativu. Govori o odnosima ljudi, tehnologije i vremena, međusobnoj isprepletenosti koja nas čini onim što jesmo, odlukama koje definišemo kao izbore i onim što nam se nameće. Sa pojavom i utjecajem kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavno, i samo sjećanja ostaju kao posljednji svjedoci fragmenata čovječanstva”, govori Billain.

Na oživljavanju futurističke vizije Sarajeva nazvane NeoSarayevo radio je međunarodni tim. Za animaciju je zadužen tajvanski animator Cheng WeiZhi, 3D modeling potpisuje Geordie Third (Machine Cult) iz Škotske, a ilustrator Marko Gačnik je asistirao na kreiranju ilustriranih nacrta za priču. Pored scenarija, Adis Kutkut Billain je bio zadužen za kompletan zvučni dizajn i muziku, dok je za koprodukciju odgovorna kuća Kontraplan iz Sarajeva.

Ekipa filma je lansirala i modnu liniju Fugitive na čijim artiklima dominira simbol #eyetifacts. Ljubitelji Billainovog djela prepoznat će misteriozne kamene oči, artefakte koje je Billain duže od decenije slikao i ostavljao diljem svijeta, bez ikakvih objašnjenja. Kupovinom ovih proizvoda direktno se podržava rad na filmu.

Za sve vijesti o filmu pratite
https://www.fugitivefilm.net
https://www.instagram.com/billain_aethek/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »