Djeca iz Srebrenice dijele univerzalnu poruku o ljubavi i prijateljstvu

Dječiji hor iz Srebrenice „Kuće dobrih tonova“ sa zadovoljstvom najavljuje da je čuvena pjesma „Love, People“ ponovo snimljena, ali sada u saradnji sa 15 horova iz cijeloga svijeta. Horovi iz svih dijelova svijeta, od Novog Zelanda do Venecuele, Južne Afrike, Japana, Kanade, Palestine i mnogi drugi, su dali svoj doprinos pjesmi „Love, People“, koja slavi ljubav i razumijevanje između ljudi.

U galeriji koju Vam prezentiramo ovaj put, prenosimo samo dio atmosfere saradnje horova na ovoj pjesmi, što je iziskivalo puno truda i koordinacije. Pjesma „Love, people“ je himna mira, koja slavi ljubav i razumijevanje. Pjesma je  urađena originalno kao dio kampanje za prikupljanje sredstrava za obnovu muzičkih škola stradalih u poplavama u BiH, 2014. godine. I nema boljeg načina da se to pokaže nego zajedno sa drugarima sa Novog Zelanda, iz Kenije, Južne Afrike, Kolumbije….

U ovom projektu je učestvovalo više od 1000 djece, i ovo je prvi put u svijetu da se ovakav projekt organizira. Zajednički rad tolikog broja horova, koji dolaze iz različitih kultura, leži u osnovi samog rada Dječijeg hora iz Srebrenice „Kuće dobrih tonova“. Razumijevanje, pjesma, druženje, saradnja, stvaranje novih, pozitivnih tonova je misao vodilja ovog hora, koji od 2011. godine okuplja djecu iz Srebrenice i okoline, pružajući im mjesto gdje mogu izraziti svoju kreativnost, učiti nove stvari, i sklapati prijateljstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »