“Dijete je dijete” – UNICEF BiH i EUIC

UNICEF u Bosni i Hercegovini i Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta u Bosni i Hercegovini organizuju događaj “DIJETE JE DIJETE”, koji će se održati:

              15. novembra 2019., u 11h,

u prostorijama Info centra Evropske unije u Bosni i Hercegovini,

na adresi Skenderija 3a, Sarajevo

Tokom događaja bit će predstavljene priče djece koja su boravila u migrantskim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini, a izvest će ih djeca polaznika dramske akademije Helen O’Grady iz Sarajeva. Takođe, bit će prikazan video “Pričaj mi”, u organizaciji internacionalne fondacije Humanost u akciji, nastao tokom istoimene kampanje, posvećene podizanju svijesti među građanima Bosne i Hercegovine o patnjama djece i adolescenata imigranata koji su pobjegli iz svojih zemalja u potrazi za sigurnošću i boljim životom.

Događaj “Dijete je dijete” će upotpuniti i tri izložbe – izložba radova djece i mladih iz migrantskih prihvatnih centara iz cijele Bosne i Hercegovine, izložba fotografija nastalih tokom kampanje “Pričaj mi”, te izložba postera “Dijete je dijete”, koje su za UNICEF u Bosni i Hercegovini kreirali mladi umjetnici i dizajneri, učesnici Pop Up Sarajevo studentskog festivala dizajna i vizuelnih komunikacija.

Svi radovi će biti izloženi u atriju zgrade Evropske unije u Bosni i Hercegovini i mogu se pogledati od 11. do 22. novembra 2019. godine.

Obraćanja zamjenika šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini gospodina Khaldoun Sinna i šefice predstavništva UNICEF-a u Bosni i Hercegovini gospođe Rownak Khan planirana su u 11h, na samom početku događaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »