Dani dječijeg ribolova u Blagaju

POZIVAMO VAS U prelijepi BLAGAJ, na prelijepu rijeku Bunu  da se DRUŽITE SA DJECOM i poznatim HUMANISTIMA, koji svojim znanjem, radom, hrabrošću i dobrotom, svakodnevno stvaraju pogodan  ambijent za ljepši i pravedniji svijet djeteta u surovom svijetu odraslih. 

 ŽELIMO da, zajedno sa djecom iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, 27.28. i 29.08.2021. a uz pomoć GRADA MOSTARA, RIBNJAKA „LAKS“, „BUNSKIH BISERA“, OMLADINSKOG KLUBA „NOVI VAL“ BLAGAJ I SPORTSKO RIBARSKOG DRUŠTVA  „NERETVA 1933“ MOSTAR g. realizujemo „DANE DJEČIJEG RIBOLOVA – I USREĆIO ZLATNE RIBICE.“ POBJEDNIK ĆE BITI KO USREĆI NAJMANJU RIBICU.  Pošto svijet odraslih ubrzano, kroz zagađivanje prirode, a sada i uz pomoć korone, pretvara našu planetu u umorno, sumorno i preplašeno mjesto življenja, ova manifestacija ima smisla.                                                                                                  

Mi iz Dječije zemlje M tražimo spas u ljudskoj dobroti i potpunom zaokretu ka prirodi, jer smo primjetili da se kod brojnog svijeta odraslih sve više i brže razvija razoran egoistički  trend. Uočili smo realnu opasnost da ovakva dinamika života i ovakvo stanje svjesti odraslih, ne proizvede kolektivno nezadovoljstvo, koje će razoriti sreću, kako pojedincu tako i cijeloj zajednici.  

Dječija zemlja M, čiji je predsjednik, NIKOLA TESLA, tvorac FILOZOFIJE DOBRA i JEDINSTVA MODERNOG SVIJETA, POZIVA VAS DA DOĐETE U BLAGAJ, DA ZAJEDNO,BAR NA TREN, USREĆIMO SEBE i DRUGE NA PREKRASNOJ RIJECI BUNI!  Djeca Slovenije donijeće i pokloniti Zlatnu Dječiju stolicu gradu Mostaru. Tom prilikom zasjedaće sud Dječije zemlje Međaši i sudiće svim zagađivačima voda. Skup će podržati „Mišelin zakon“ o zaštiti djece razvedenih roditelja.                                      

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »