Dan otvorenih vrata Mostar i Sarajevo UWC Mostar

U subotu, 27. januara Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) organizuje “Dan otvorenih vrata“ u Mostaru i Sarajevu.

Događaj je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uslovima selekcijskog procesa.

U Mostaru će se Dan otvorenih vrata održati u zgradi Gimnazije Mostar sa početkom u 12:00h, dok će se za posjetioce u Sarajevu ovaj događaj održati u prostorijama organizacije Humanity in Action sa početkom u 11:00h.

Posjetioci će se tokom dana moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju. Za sve upite u Mostaru na raspolaganju će im biti profesori i učenici UWC Mostar. Također će biti dostupni i aplikacijski formulari i brošure, a moći će razgledati učionice i laboratorije u kojima se izvodi nastava.

Nacionalni komitet BiH ove godine dodjeljuje ukupno 28 stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta, od toga 22 za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru i 6 stipendija za pohađanje koledža u Norveškoj, Njemačkoj, SAD-u, Kini, Italiji i Kostarici.

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.

Cilj “Dana otvorenih vrata“ je učenicima zainteresovanim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog konkursa za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 9. februara, 2018.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »