Collegium artisticum:DŽEKO HODŽIĆ / Samostalna izložba “APOKALIPSA”

Istaknuti bosanskohercegovački umjetnik i akademski slikar Džeko Hodžić u povodu svog 70. rođendana, ove godine organizuje niz samostalnih izložbi pod zajedničkim nazivom “Apokalipsa“.

Svečano otvorenje izložbe u galeriji Collegium artisticum Sarajevo biće upriličeno u četvrtak, 05. marta sa početkom u 19:30 sati, a izložba će za posjetioce biti otvorena do 25. marta 2020. godine.

Džeko Hodžić, rođen 1950. godine u Godijevu kod Bijelog Polja (Crna Gora), nakon izložbe u okviru Internacionalnog festivala “Sarajevska zima“, koja će u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu biti otvorena 05. marta, svoj veliki ciklus radova predstaviće u Podgorici u mjesecu maju, te u Tuzli i Bihaću u oktobru i novembru ove godine.

 

Publika će imati priliku na jednom mjestu vidjeti tri grandiozna triptiha, od kojih su dva, “Apokalipsa I“ i “Apokalipsa II“, proteklih godina bila prezentovana javnosti, prvi u Historijskom muzeju 2016. godine a drugi u Vijećnici 2017. godine. Triptih “Apokalipsa III“, kao i niz radova manjeg, galerijskog formata, među kojima i same po sebi izuzetno interesantne i intrigantne popratne skice i studije za ciklus “Apokalipsa“, po prvi put će biti predstavljeni javnosti.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »