„Charlama subotom u 13“

„Charlama subotom u 13“ je novi program CKA Charlame, koji će održavati svake sedmice od 18. januara ove godine. Bit će to serija prezentacija samih umjetnika, projekata i drugih umjetničkih praksi suvremene scene u BiH, regiji i svijetu u poznatoj sarajevskoj galeriji Charlama Depot.
U prvom terminu „Charlame subotom u 13“ prezentira se rad poznatog konceptualnog bosanskohercegovačkog umjetnika, Jusufa Hadžifejzovića kroz nekoliko tv i filmskih materijala:

ART ZONA: JUSUFOVA PRODAVNICA PRAZNINE, DOKUMENTARNI TV FILM
U „Art zoni: Jusufova prodavnica praznine“, umjetnik govori o svojoj „Prodavnici praznina“, ali i cijelokupnom stvaralaštvu – druženju sa Nam June Paik tokom studija u Diseldorfu, depografijama, koje je radio od početka 80-ih godina 20. vijeka, projektu Jugoslovenskih dokumenata, koji je obilježio jugoslovensku umjetničku scenu druge polovine 80-ih, i mnogim drugim umjetničkim zahvatima, uključujući osnivanje Galerije Charlama Depot u sarajevskoj Skenderiji.
Autor: Danijela Purešvić
Reditelj: Marko Šotra
PRODUKCIJA: Radio televizija Srbije, 2019

FILM & PERFORMANCE I: Ne boj se!/ Homagge to Joseph Beuys, 2019
Filmovana verzija performace-a izvedenog u galeriji Charlama Depot u junu 2019 za potrebe dugometražnog igranog filma „O knjigama, psima i kapi ljubavi“ scenariste i reditelja Jasmina Durakovića.
PRODUKCIJA: DEPO

FILM & PERFORMANCE II: / Ceremonija praznine/Ceremony of Emptiness, 2019
Filmovana verzija perofrmance-a izvednog u galeriji Charlama Depot u junu 2019 za potrebe dugometražnog igranog filma „O knjigama, psima i kapi ljubavi“ scenariste i reditelja Jasmina Durakovića.
PRODUKCIJA: DEPO
Učesnici u programu:
Jusuf Hadžifejzović
Jasmin Duraković

Subota, 18.01. (subota), 13h. Charlama Depot, Centar Skenderija

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »