“Charlama subotom u 13”

U subotu, 15. februara 2020. u 13 sati u Galeriji Charlama Depot (SKC Skenderija), u sklopu programa  „Charlama subotom u 13“ kulturna asocijacija AMBROSIA iz Sarajeva prezentirat će segmente svog umjetničkog djelovanja od 1995. godine do danas.

Ovo je prvi u nizu događaja kojim Ambrosia obilježava 25 godina postojanja i djelovanja u umjetnosti i kulturi općenito.

U Charlami će se, pored razgovora o Ambrosiji i njenom djelovanju, predstaviti izbor dokumentarnih videa sa performansa i izložbi, segmenti iz radio-serijala, te održati mini koncert s kompozicijama različitih muzičkih projekata.

O Ambrosiji ukratko

Djelujući u području (kontra?!)kulturalne produkcije, u umjetnosti i humanističkim naukama prevashodno, AMBROSIA je realizirala preko 150 vlastitih umjetničkih, interdisciplinarnih i multimedijalnih „projekata“ – art performansa, koncerata, teatarskih predstava, izložbi, predavanja, koncerata, radio-emisija, organizirala nekoliko međunarodnih festivala i konferencija, te izdala nekoliko tekstualnih i audio publikacija.

Svoje djelovanje i kreacije Ambrosia je realizirala u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Holandiji, Češkoj, Austriji i Mađarskoj, Norveškoj i Njemačkoj.

U svom kreativnom radu AMBROSIA kontekstualizira prevazilaženje granica, smješta se s onu stranu bilo kakvih prošlih ili sadašnjih ideologija, bježi od „izama“, depersonalizira Autora, bježi od pouke ili rezultata (outcomes) vlastitih aktivnosti; AMBROSIA istražuje i igra se sa značenjima i konačno u sferi svakovrsne produkcije AMBROSIA je bricolage.

Izbor iz Ambrosia opusa na:

https://www.youtube.com/user/ambrosiaassociation

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »