Četvrtak na XX1. Jazz Festu

Drugi novembar, treći festivalski dan XX1. Jazz Festa završni je dan specijalnog programa Musick and Magick kojim Jazz Fest prezentira muziku Johna Zorna a na programu je šest nastupa na ukupno četiri koncerta, od kojih će tri biti održana u Domu policije a jedan u Sarajevskom ratnom teatru.

U 19.00 nastupa violončelista Erik Friedlander koji će održati polusatni solo koncert predstavljajući Volac a nakon njega polusatnim programom predstavit će se i duo iznimnih gitarista Juliana Lagea i Gyana Rileya. Za ovaj koncert u prodaji je jedna ulaznica koja važi za oba koncerta. Također i za koncert u 20.00 u čijem prvom dijelu nastupa pijanista Brian Marsella, a u drugom Nova Express sa vrhunskim muzičarima – pijanistom Johnom Medeskim, vibrafonistom Kennyjem Wollesenom, basistom Trevorom Dunnom i bubnjarom Joey Baronom.

I naredni koncert u 21.00 bit će održan u Domu policije. Šestočlani ženski vokalni ansambl izvest će prvu i drugu knjigu Madrigala Johna Zorna, inspirirane poezijom britanskog romantičarskog pjesnika Shelleya.

Koncert u SARTR-u počinje u 22.30 a predstavlja Simulacrum sa Johnom Medeskim (orgulje), Mattom Hollenbergom (gitara) i Kennyjem Grohowskim (bubnjevi).

Večeras je i druga večer klupskog programa Late Nite Stage u Jazzbini gdje će nakon nastupa bosanskohercegovačkih i makedonskih muzičara biti organiziran i jam session.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u box officeu u Domu policije od 12.00 do 23.00 i u SARTR-u pola sata prije koncerta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »