Blagaj Climbing Fest 2023: Mjesto gdje Avantura, Kultura i Priroda postaju jedno!

Zamislite mjesto gdje se spoje čarolija prirode, bogata kulturna baština i uzbuđenje sportskog penjanja. Takvo mjesto postoji – i zove se Blagaj!

Na jugu Bosne i Hercegovine, održava se treći Blagaj Climbing Fest. Festival koji kombinira adrenalinske sportove, kulturu i zabavu. Blagaj Climbing Fest 2023 nije samo događaj, to je iskustvo koje će vas obogatiti.

Kroz 7 dana festivala Vas očekuje:

Radionice i edukacija: Upustite se u “Safety on the highline” radionicu ili sudjelujte u našoj arheološkoj turi.

Kultura i Historija: Provedite nezaboravno iskustvo s lokalnim vodičem kroz kulturne i historijske ture.

Zabava i Druženje: Ne propustite naša večernja druženja uz “Climbing pub quiz”, noćni film uz izbor lokalnih pića te energične nastupe uživo i DJ večeri u Eko Centru.

Penjanje: Uživajte u penjačkom maratonu i igrama koja će testirati vaše vještine.

Adrenalinske Aktivnosti: Isprobajte “High-line” radionicu na Rebru ili krenite na Via Ferrata turu kroz Vulin Potok sa profesionalnim vodičem.

Ples i Umjetnost: Upustite se u radionice plesa na svili s lokalnom grupom Vermelho i ne propustite njihove izvedbe.

Lokalni Bazar: Istražite bogatstvo domaćih proizvoda i rukotvorina na našem bazaru u Eko Centru.

Blagaj Climbing Festival je mjesto gdje se istinski zaljubljenici u prirodu osjećaju kao kod kuće. Ovdje nije važno jeste li iskusni penjač ili tek početnik u svijetu avanturizma – svi su dobrodošli da dožive čaroliju Blagaja i njegove prirode.

Festival nudi spoj kulture, sportskog duha i ekološke svijesti. Učimo o lokalnoj flori i fauni, sadimo stabla i istražujemo historiju kroz arheološke ture.

I dok proslavljamo lokalnu baštinu, naš festival privlači goste iz preko 22 zemlje, čineći ga istinskim središtem razmjene iskustava i kultura.

Ova manifestacija nije samo za penjače; svatko željan druženja, učenja i zabave u prirodi će pronaći nešto za sebe. A posebna ponuda: Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo na 50% popusta na ulaznice! (Napomena: Dnevna karta ne uključuje noćenje). Festival se održava od 18. do 24. Septembra 2023. godine u Blagaju na lokaciji Eko Centra Blagaj.

Za više detalja o cijenama i programu posjetite https://blagaj-climbing.com/fest-2023/ i pogledajte video kako nam je bilo prethodne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »