BHHC BOOKING & SMF PROMOTIONS PREDSTAVLJAJUPETAK 15.09.2017
CINEMAS SLOGA

STRONGHOLD je formiran 2000-te pod drugim imenim („Not For Trendy Suckers“). Prvu svirku kao Stronghold imali smo u Zagrebu 21. juna 2002. Iznenađeni i impresionirani pozitivnim reakcijama publike, bend je shvatio da je to bilo to, to je ono što je ljudima falilo. Zvuk koji donosimo je nešto poput NYHC-a, ali na naš, hrvatski način. To je neka vrsta mješavine mosh hardcore sa nekim starijim školskim hc-om, punk rockom i čak metal dijelovima. Mnogo strasti, bijesa, srčanih melodija. Pjesme su o zajedničkim životnim stvarima, ulicama, prijateljima, politici, životu i smrti, ljubavi i mržnji … Mi smo pod utjecajem bendova poput Blood For Blood, Sheer Terror, Yuppicide, Madball, Sick Of It All, Suicidal Tendencies, Social Distortion, Pennywise, Biohazard, Crowbar, Rykers, Backfire i još mnogo toga … Bend je snimio demo 2002. godine, CD 2004. godine i MCD u martu 2008. godine, kao i učešće na nekoliko kompilacija. Podijelili smo stage sa bendovima poput Terror, Bounz The Ball, UK Subs, Spider Crew, Muzika Poludelih, Deafness By Noise … U ljeto 2005. godine, bend je imao promjenu postave i još uvijek tražimo izdavačku kuću koja bi nas podržala … U 2008. godini, nakon naše posljednje svirke na Exit festivalu, Srbija, razišli smo se. Gitarista i bubnjar su napustili bend, tako da bend nije postojao do proljeća 2010. kada je stigla svježa krv. U Sarajevu smo svirali nekoliko puta, uvijek odlično podržani.
https://www.facebook.com/StrongholdZGHC


FLATLINE svira mješavinu hardcore i metal muzike, a najveći uticaji su bendovi koji se pojavljuju na hardcore i metal sceni od 80-ih na ovamo. Svi tekstovi su napisani na engleskom i svi su socio-politički orijentisani, prikazujući lične borbe i svakodnevni život, koje su personalizovali kao Posttraumatski Hardcore. Tokom veoma kratkog perioda, nakon napornog rada, bend je snimio live demo sa devet numera, album snimljen u RoyStone Studiju u Švajcarskoj, odsvirao pet evropskih turneja i otvarao za TANKARD (Frankfurt, Njemačka), “DEVASTATION” (Corpus Christi , Teksas, SAD), NAPALM DEATH (UK), SEPULTURA (Brazil), BIOHAZARD (SAD) i mnoge druge bendove. Trenutno rade na svom drugom zvaničnom studijskom izdanju.
https://www.facebook.com/Flatlinebh/


Bend URBAN INSTIKT pod ovim imenom postoji od 2010 godine, ostajući na temeljima starog benda “Hiv” kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim riffovima i ritmovima plus mješavina hardcore i rap vokala u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu na ulici gdje većina mladih provode svoje vrijeme i gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na “betonu”.
Iskreno, istinito, realno … 
Bend je do sada svirao na mnogim festivalima po Bosni i Hercegovini i regionu od kojih izdvajamo Rockaway Lake festival u Beogradu, Winter Hardcore Madness u Sarajevu, Spine Twister Festival, Miner Invasion From The East, Kaleidoskop festival Tuzla, Prva nagrada festivala “Ne budi samo broj” te mnogobrojne svirke na kojima ekipa iz benda radi na širenju hardcore rap/core kulture u cijelom regionu.
Bend Urban Instinkt je do sada dijelio binu i nastupao na festivalima zajedno sa bendovima Agnostic Front, SHAM69, Buzzcocks, Take Offense, Bane, Comeback Kid, Edo Maajka, TBF, Dubioza Kolektiv.
https://www.facebook.com/TZXRC/


PANK FLOJD 
Pank Flojd je još jedan Sara'evski bend koji se prvo pojavio kao ideja (šprdancija) dva druga Grohe i Mehika na sijelu kod Grohe u oktobru 2016.godine. Međutim ta ideja (šprdancija) se realizirala 28 decembra te iste godine kada su imali svoju prvu probu u USD-u kod Mersudina i Kenana Ljuce. Postavu u to vrijeme su činili Kenan Avdić Groha (Vokal), Ademir Mulaosmanović Mehiko (Ritam gitara), Fariz Ablaković Refa (Bass gitara), Ivor Šarkić Šarke (Bubnjevi) i Damir Kaučić (Lead gitara). Održali su nekoliko proba u toj postavi, da bi u martu došlo do nesuglasica između Damira i ostalih članova što je rezultiralo da Damir napusti bend. Nakon Damira kao zamjena za njega doveden je Mak Krstić, nakon Maka nenadano je doveden drugi vokal Amar Bilić; i u toj formaciji su napokon prešli sa cover pjesama na autorske napravivši prvu pjesmu benda “Rođen u Šeheru”, pa onda “Passat Pijačar” i tako dalje. Bend je imao prvu svirku u AG Clubu 23.05.2017 sa bendovima “Man Down” i “Drown in your Venom” i nakon toga su organizovali svirku 30.06.2017 pod nazivom “Pankerska Noć” u AG Clubu gdje su svirali sa bendovima “Embargo”, “POPIK” i kultnim pank rock bendom “Ofsajd”. Bend uglavnom teži ka tome da svira za raju i da pravi snažan dernek dok svira. Od raje za raju! 
FB stranica: https://www.facebook.com/pank.flojd/?fref=ts

Od raje za raju!

Postava:
Bubnjevi – Džoni Šarke 
Ritam gitara – El Grando Smokio
Solo gitara – Šmirglo Mak
Bass gitara – reFa Dudovski 
Vokal I – Groha 
Vokal II – Billy De ChWillich
https://www.facebook.com/pank.flojd/
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »