BHBroadway – Moja pjesma u pozorištima širom BiH!

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sa ponosom najavljuje nastavak veoma uspješnog projekta “BH Broadway”. I ove godine, naša ambasada i tim američkih umjetnika okupili su mlade, izuzetno talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea BHBroadway – Moja pjesma!

Radeći sa svojim američkim kolegama, ovi mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla i kroz njih, u svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati svoje vlastite priče. Ne propustite priliku da, kroz kabare BHBroadway – Moja pjesma, uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme kao što je brodvejski mjuzikl.

Premijera predstave će se održati u Kamernom teatru 55 u Sarajevu 12. septembra, a nakon toga i u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

U Sarajevu, u Kamernom teatru 55 12.09. u 20:00

U Prijedoru u Pozorištu Prijedor 13.09. u 20:00

U Mostaru u Narodnom pozorištu Mostar 14.09. u 20:00

U Trebinju u Kulturnom centru Trebinje 15.09 u 20:00

Uloge:

Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević, Nikolina Vujić.

Umjetnički tim:

AARON THIELEN je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tokom 23 godine umjetničkog rada u Marriott teatru, Thielen je bio uključen u preko 125 projekata – i kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarista, reditelj, ali i umjetnički direktor. Aaron je ko-scenarista dva nagrađivana mjuzikla OCTOBER SKY i HERO. Radio je kao koautor na nagrađivanim All Night Strut, A Fascinatin’ Rhythm and Now and Forever: The Music of Andrew Lloyd Webber with Marc Robin. Thielenove redateljske zasluge uključuju Spring Awakening, She Loves Me, te predstojeću 75-u godišnjicu produkcije predstave Oklahoma!

RYAN T. NELSON (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Ryan je također muzički direktor na čikaškom Marriott teatru, gdje je je odgovoran za desetine muzičkih produkcija, uključujući i svjetsku premijeru October Sky, Hero, Andrew Lloyd WeberNow and Forever For the Boys. U 2016., Ryan je dobio nagradu Jeff Award za muziku u komadu Man of La Mancha, a kvalitet njegovog rada na predstavama A Chorus Line i The Light in the Piazza u Marriott teatru je u oba slučaja prepoznat nominacijama za nagradu Jeff Awards u Chicago teatru. Predavač je već 15 godina na Northwestern University, gdje je prethodno radio kao asistent na Bienen muzičkoj školi Northwestern University.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »