Besplatna instruktivna nastava

Lokalni tim Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) do kraja ove godine planira realizovati niz akcija, među kojima je i besplatna instruktivna nastava. Ponovo organizujemo besplatne instrukcije za sve učenike koji imaju negativnu ocjenu iz matematike. Do ove ideje smo došli jer smo primjetili da najveći broj učenika srednjih škola pada upravo iz ovog predmeta. Pored toga, ove godine ćemo držati instrukcije i iz ostalih predmeta.  Članovi lokalnog tima Sarajevo, koji posjeduju odlično znanje iz matematike i dobre govorne vještine su se dobrovoljno prijavili da održe instrukcije. Ovaj projekat je započeo pretprošlo ljeto kad smo održavali instruktivnu nastavu iz matematike za učenike prvih, drugih i trećih razreda. Četrnaest učenika je pohađalo ove instrukcije te su svi zahvaljujući svom trudu i radu prošlu na popravnom ispitu. A prošle godine je taj broj bio duplo veći. Instrukcije se ove godine održavaju u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari Grad, ponedjeljkom i srijedom u jutarnjem terminu, i trajat će sve do polovine augusta. Mi  Vas ovim putem pozivamo da nas medijski podržite i posjetite na jednom času te napravite izvještaj o održavanju instrukcija. Nama srednjoškolcima je medijska podška neminovna za daljni rad i aktivnosti, te Vas molimo da se odazovete na naš poziv i ukažete nam svoje povjerenje.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju u srednju školu na prostoru BiH.

 Lokalni timovi su odjeli ASuBiH-a koji realizuju aktivnosti koje provodimo u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali realizuju i svoje samostalne aktivnosti.

 

Za dodatne informacije obratite se na broj 061/424-373.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »