BALKAN DANCE PROJECT VOL.2

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u sklopu Festivala Sarajevska Zima 2017. publika će imati priliku pogledati plesni projekat Balkan Dance project Vol. 2 u koreografijima Aleksandra Ilića, Natalie Iwaniec i Igora Kirova.

Termin igranja zakazan je za srijedu, 22. februar u 20h.

Cijena ulaznice iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente, penzionere i grupne posjete.
Rezervacije ulaznica se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox https://www.facebook.com/sartr1992/ .

Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana.

Svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče kako individualnih, tako i univerzalnih tema koje se tiču svih nas. Projekat donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim naslijeđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umjetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmjene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mjestima i obrazovanje mladih.

Nakon uspješno izvedenih plesnih predstava u okviru Balkan Dance Project-a (He He Helium i Balkan Dance Project Vol. 1), sa kojima se ovaj projekat predstavio ne samo u regionu nego i na međunarodnim binama, umjetnička ekipa Balkan Dance Project-a sa 5 novih plesača, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije pripremio je novu plesnu predstavu Balkan Dance Project Vol.2. Izabrani igrači Mojca Majcen, Ema Janković, Branko Mitrović, Luka Živković i Jakša Filipovac učestvuju u koreografijama Sonetni venac France Prešerna Aleksandra Ilića i Natalie Iwaniec i Kocka Igora Kirova.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »