3D virtuelni festival “Pusti priču da živi” 

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) vas poziva na prvi do sada 3D virtuelni festival “Pusti priču da živi”!

Utorak, 𝟐𝟐.𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟐. godine s početkom u 𝟏𝟏 sati.Festival se organizuje u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP). Događaj će se odvijati u tri virtuelne dvorane koje nose nazive tri bh. grada – dvorana Sarajevo, dvorana Mostar i dvorana Banja Luka.

Video projekcije medijskih predstavnika/ica, građana/ki novinara/ki, organizacija, korisnika i korisnica IMEP grantova iz cijele Bosne i Hercegovine. Tri, itekako aktuelne tematske cjeline: Nove medijske forme, Ljudska prava, i Korupcija, diskusije, tri dvorane i virtuelna multimedijalna izložba.

Malim koracima želimo doprinijeti osnaživanju kulture i medijske scene u našoj državi tako što smo omogućili prostor za umrežavanje, edukaciju, zalaganje, održivosti i razvoj nezavisnih medija.Vjerujemo da bosanskohercegovačko društvo mora više ulagati u nezavisnost medija i razvoj kritičkog mišljenja o svim značajnim društvenim pitanjima. Čvrsto vjerujemo da održivi nezavisni mediji, koji sarađuju s aktivnim građanima i organizacijama civilnog društva, značajno doprinose razvoju demokratskog društva.

Registracija na link: http://festival.imep.ba/register

Pridružite nam se 22. februara 2022. godine i doživite novo virtuelno iskustvo!

Program festivala pronađite na: https://bit.ly/3uEpMQk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »