18. Šopovi dani na Plivi

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce organizira 18. po redu Šopove dane na Plivi od 2. do 18. listopada 2019. godine. Središnji gost je Božica Jelušić, priznata hrvatska književnica.

Program će početi u srijedu 2. listopada likovnom izložbom pod nazivom Iz kulturno povijesne baštine Bosne i Hercegovine autora Željke Lekića. Otvorenje manifestacije i izložbe će biti u 19.00 sati u Gradskoj galeriji (Kršlakova kuća).

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 4. listopada 2019. godine u salonu Doma kulture u Jajcu u 19.00 sati na kojoj će se predstaviti središnja gošća Božica Jelušić. Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

U subotu, 5. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 11.00 održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13.30 sati u Domu kulture u Jajcu bit će održano predavanje Ivana Lovrenovića na temu Lik i djelo Nikole Šopa.

Predstava Kušnje fra Anđela Zvizdovića u izvedbi Franjevačke teologije iz Sarajeva održat će se 11. listopada u Domu kulture.

Promocija knjige Kintsugi tijela autorice Senke Marić održat će se 15. listopada u Domu kulture u 19 sati.

Predstava za učenike Družba Pere Kvržice u izvedbi kazališta iz Travnika održat će se 17. listopada u Domu kulture.

Zatvaranje manifestacije 18. Šopovi dani na Plivi bit će 18. listopada koncertom na kojem će nastupiti “Samir Fejzić Trio”

Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole u kojima će gošća Božica Jelušić prezentirati svoj rad. Bit će održano i natjecanje u čitanju za učenike osnovnih škola. Za učenike osnovnih škola će biti održana i likovna kolonija dok će učenici srednjih škola sudjelovati u kvizu Upoznajmo Šopa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »