12. oktobra premijere predstave „POLJUBAC ŽENE PAUKA“

U galeriji Kamernog teatra 55, održana je press konferencija povodom izvođenja sarajevske premijere predstave „Poljubac žene pauka“, urađene po tekstu argetinskog pisca Manuela Puiga. Režiju predstave potpisuje mladi Alen Šimić. Predstava je realizirana u koprodukciji Akademije scenskih umjestnosti Sarajevo i Kamernog teatra 55.

Press konferenciji su prisustvovali direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović, Dino Sarija, Avdagić Koja Edin, Admir Šehović, Alen Šimić i Vesna Kenjić, saradnik za produkciju i marketing KT55.

Uloge u ovoj predstavi ostvarili su Dino Sarija, Edin Koja Avdagić i Admir Šehović.

Prisutnim medijima najprije se obratio direktor Emir Hadžihafizbegović, koji je rekao da je ovo peta premijera u sezoni u Kamernom teatru 55 i kako želi prije svega da vrata Kamernog teatra 55 otvori mladim ljudima.

Prema riječima glumačkog ansambla, “Poljubac žene pauka” je kontroverzna predstava, koja je ujedno šarmantna i duhovita, te posebno emotivna i prvi put će biti izvedena u BiH. Predstava ima potrebu da komunicira sa publikom, s onim što je njihovo unutrašnje pročišćenje. Možda je preoptimistično očekivati da neko doživi katarzu danas u ovoj zatvorenosti, frigidnosti, ali je lijepo pokušavati. Ova predstava to pokušava.

Prva repriza predstave ”Poljubac žene pauka” zakazana je za 13. oktobar 2016. godine, s početkom u 20:30 sati, dok je drugo, reprizno izvođenje iste, zakazano u petak, 14. oktobra s početkom u 20:00 sat.

Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati, na broj +38733 550 476.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »